streda 12. februára 2014

Výhody a nevýhody PALEO stravy

Približne pred rokom a pol som sa rozhodla, že so sebou už musím niečo robiť, že jednoducho musím a chcem schudnúť. Vážila som takmer 120 kíl a to už teda nebola žiadna sranda. Samozrejme, už predtým som sa snažila rôznymi spôsobmi schudnúť, no buď sa mi nedarilo vôbec alebo som schudla sotva 2-3 kilá a čoskoro som ich mala naspäť... aj s úrokmi ;).

No a presne pred tým rokom a pol som sa rozhodla začať dodržiavať takzvanú PALEO DIET alebo Paleo stravu. Síce som sa najprv zľakla, pretože bol naozaj šok počuť, čo všetko nebudem môcť jesť. Na druhú stranu som veľmi túžila vyzerať konečne normálne a navyše som videla, že strava funguje - keďže môj ocino, ktorý mal kedysi tiež veľké problémy s obezitou, vďaka paleo krásne schudol. Rozhodla som sa, že zatnem zuby a pustím sa do toho :).

Síce stále nie som v cieli, ale najhoršie mám za sebou. Za trištvrte roka sa mi podarilo schudnúť 40 kíl. Netvrdím, že to bolo vždy ľahké, ale nakoľko to môžem porovnať s inými "diétami" a spôsobmi chudnutia, pre mňa osobne bol tento spôsob najjednoduchší :).


Nakoľko som stravu dodržiavala dosť dlho, dovolila by som si povedať, že po takom čase už dokážem zhodnotiť, aké plusy a mínusy má. Viac však v nasledujúcich videách :)







3 komentáre:

  1. Barbarka very well done. I am very familiar with paleo diet. Our Tomas was on restricted diet after surgery, only proteins, veggies, and fruit for 2 years. This diet is excellent for crohn's patience. We where ordering almond flour from California, and home made yougurt withouth lactose was served for him every morning, only sweetened with honey which go direct to his blood stream and not to the stomach. Both boys try to stay away from bread, flour, potatoes and sweets.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Barbarajakubik Blog: Výhody A Nevýhody Paleo Stravy >>>>> Download Now

      >>>>> Download Full

      Barbarajakubik Blog: Výhody A Nevýhody Paleo Stravy >>>>> Download LINK

      >>>>> Download Now

      Barbarajakubik Blog: Výhody A Nevýhody Paleo Stravy >>>>> Download Full

      >>>>> Download LINK Hs

      Odstrániť
  2. Pěkný článek a mohu souhlasit, že Paleo dieta je skvělá věc alespoň dle mé vlastní zkušenosti. Ale i přesto si myslím, že každý jsme jiný a reagujeme na věci rozdílným způsobem a Paleo, raw food / syrová strava nebo jiná dieta není výjimka. V oblasti diet by se nemělo vytvořit nějaké dogma o tom, která dieta je lepší nebo horší, protože u každého to funguje jinak. Ovšem z mé vlastní zkušenosti syrová strava / raw food u mě funguje naprosto perfektně, když to srovnám s konvenční dietou nebo Paleo dietou. Všechna má alergie, zažívací / střevní problémy včetně zánětu střeva vymizely i přes to, že doktoři tvrdili, že budu prášky brát do konce života. Syrová strava je úžasná, ale na druhou stranu je třeba brát v potaz i určitá negativa (například u Palea si myslím, že se konzumuje až příliš moc masa) a u syrové stravy je dle mého názoru nejvíce podceňovaný příjem kalorií a nutričních hodnot. V článku níže je to popsané víc do detailu ;-) http://www.rawmanrawoman.com/05-5-negativ-raw-food-diety.html

    OdpovedaťOdstrániť