streda 7. augusta 2013

Keď okúpem psa...

... tak sa spolu minimálne polhodinu nebavíme :D. Počas roka Lilly nekúpem veľmi často, zdá sa mi to maximálne zbytočné ju trápiť každý mesiac a šampónovať ju ako malé dieťa. Verím, že veľa priaznivcov súťaží a výstav si bude len klepať po čele, pretože oni svojich miláčikov kúpu aj častejšie, ako raz za mesiac. Ich psíci sú na to možno už zvyknutí, niektorým to dokonca ani neprekáža, ale to ma aj tak nedonúti zmeniť názor, že je zbytočné kúpať psa tak často. Preto to robím len vtedy, keď je to naozaj potrebné a ani trochu sa nehanbím povedať, že je to možno 3-4 krát za rok ;). Psík by mal "voňať" prirodzene a nie po kvetinovej esencii...

Keď však udrú horúčavy a teploty sa šplhajú vysoko nad 30°C, nie je iná šanca - Lilly musí ísť pod sprchu a to aj niekoľkokrát denne. Má totiž hustú a celkom dlhú srsť, ktorá sa bohužiaľ nemôže strihať, preto ju ovlažujem aspoň týmto spôsobom. Jednoducho ju vezmem, položím do vane a tak 5-10 minút po nej nechám stekať vlažnú až mierne studenú vodu. Robím to postupne, nikdy na ňu nepustím hneď ľadovú vodu, aby nemala šok, len pomaličky uberám teplotu vody a keď je príjemne chladná, poriadne Lilly osprchujem. Vo vani vždy drží, je jej to predsa len príjemné, keď sa môže trošku schladiť. No hotové peklo začne, keď ju vyberiem von :D

Okúpaná a odutá. Zn.: Nebavíme sa 

No dobre, nie je to až také peklo ;). Lilly ale začne behať, prskať, vrčí a obtiera sa o všetko možné, len aby už nebola mokrá. Z nejakého dôvodu jej vadí pocit mokrej srsti. Jednoducho dáma ;)

Vrchol je, keď vyskočí na moju posteľ a celá sa tam, za značného prskania a "mrmľania" (aby som vedela, ako bola hrozne ponížená :D), vyváľa. Áno, taká mokrá, však čo? :D Potom, asi tak po 15 minútach, keď trošku preschne, sa oduto zvalí niekde na zem, povzdychne v štýle "Aaach, to je taký ťažký život..." a oduto zaspí... No nemilujte ju ;)

A celý kolobeh sa môže zopakovať ;)


Máte tiež doma psíka, ktorý nemá rád, keď je mokrý? Ako riešite takéto "problémy" Vy? Dajte vedieť dole do komentárov, prosím :)

Majte sa zatiaľ pekne :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára